Kövess minket!
  
     

A szakápoló

A szakápoló
2014, március 31.

A szakápoló általános feladata a szanatóriumokban, klinikákban, kórházakban és egyéb egészségügyi intézményekben kezelt betegek ápolása, és teljes körű ellátása, valamint szükség esetén a beteg más intézményekbe, vagy otthonába történő szállítása, illetve életmentő feladatok végrehajtása.

A betegek állapotáról folyamatosan feljegyzéseket készít, figyeli őket, és ápolási tervet készít számukra. A különböző orvosi vizsgálatoknál a szakápoló asszisztensi munkákat végez, és részt vesz orvosi látogatásokon is. A szakápoló egyszerűbb vizsgálatokat saját maga is elvégez, mint például a pulzusszámolás, vérnyomásmérés, vagy injekcióadás.

A betegeket mosdatja, eteti, megágyazza fekvőhelyüket, és rendben tartja a környezetüket. A szakápolónak folyamatosan együttműködést kell tanúsítania a beteg hozzátartozóival, az orvosokkal, illetve a szociális gondozó hálózattal.

Mentőautóban szintén asszisztálási munkákat végez, valamint tömeges baleseteknél önálló munkavégzésre is fel van készülve.

Igazán hálás feladat, a beteg szemében mindenképpen – akárcsak a társadalmunkban.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
OKJképzés2
Az OKJ-s képzések előnyei

Sokan már gyerekkorban tudjuk, hogy mivel szeretnénk majd foglalkozni, általános iskola és középiskola ideje alatt is tervezgetünk, mégis előfordul, hogy...

Close